In Nijmegen en omgeving, Zeeland en in en rond het Westerkwartier (Groningen) zijn VN ambassadeurs met plannen bezig om elkaar te gaan ontmoeten. In deze regio's hebben ambassadeurs ook contacten met organisaties die de inclusieve samenleving een warm hart toedragen. In het plan voor VN ambassadeurs aan de slag staat dat we in het project zoeken naar manieren om ambassadeurs ook in de toekomst ondersteuning te bieden.

Mocht je na het lezen van dit bericht ook een ontmoeting met collega's willen organiseren. Of krijg je ideeën om organisaties te betrekken bij je werk als ambassadeurs. Doe dat dan vooral en neem dan contact met ons op hoe we je daarbij kunnen helpen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

logo westerkwartier, hart van het Noorde Op 14 juni viert zorgbelang Groningen het éénjarig jubileum van het VN verdrag. Een initiatief van de ambassadeurs Andries Kroese en Laura Siewes. Op deze datum een jaar geleden ondertekende Nederland de wetten die het VN verdrag bekrachtigden. Wat na de 30 dagen “bedenktijd” op 14 juli tot inschrijving bij de Verenigde Naties leidde. Ambassadeurs Maaike Kersten van Wijstaanop! en Heleen Hartholt grijpen de gelegenheid aan om de noordelijke ambassadeurs vooraf uit te nodigen voor een gezamenlijke lunch. Tegelijkertijd worden door de gebiedscoöperatie Westerkwartier stappen gezet om het VN verdrag meer expliceit na te gaan leven. 
   
 logo van de gemeente Nijmege In Nijmegen en omstreken is het Jan Troost die als ambassadeur de collega’s benadert om een regionale ontmoeting voor te bereiden. Tegelijkertijd vindt binnenkort een verkennend gesprek plaats met Pluryn. De verschillende cliëntenraden van deze grote zorginstelling hebben in april aandacht besteed aan het VN verdrag. Ook voor zorginstellingen is het VN verdrag belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het recht op zelfstandig wonen (artikel 23). Net als Prisma in 2015, wil Pluryn expliciet werk maken van het naleven van het VN verdrag. We gaan binnenkort met hen bekijken of we ontwikkelingen en ambassadeurs in die regio met elkaar kunnen verbinden.
   
vlag van Zeeland Ook in Zeeland zijn er verschillende bewegingen die maar zo bij elkaar zouden kunnen komen. De bestuursleden Patty van Belle en Jenny Goldschmidt van de stichting die de Coalitie ondersteunt zijn er actief. Twee toonaangevende ambassadeurs in de regio, Alex de Vos en Fini de Paauw, hebben elkaar opgezocht om ook in en rond Zeeland de ambassadeurs met elkaar te verbinden. Patty start met het uitvoeren van het programma voor een “algeheel inclusieve samenleving in Zeeland” op het terrein van arbeid en vrije tijd. Dat doet ze voor de Social Delta Zeeland. Zeeland is ook de thuisbasis van de zorgorganisatie Arduin. Jenny ontmoet deze belangrijke donateur van de Coalitie binnenkort. Ook dit lijkt een mooi vertrekpunt om van 1 + 1 meer dan 2 te maken.