Uit de enquête over de behoefte aan ondersteuning van VN ambassadeurs werd duidelijk dat zij willen leren hoe zij hun boodschap over het VN verdrag nog beter kunnen overbrengen. Hoe vertel je jouw verhaal zo, dat dit indruk maakt, dat je gesprekspartners bewuster worden van de betekenis van het verdrag? En hoe krijg je ze zo ver dat ze ook iets gaan doen naar aanleiding van wat je hen vertelt? Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze training door projectpartner PGO Support. 

De training wordt in september 2017 gepland en vindt in de regio plaats. De bedoeling is dus dat ambassadeurs maar beperkt hoeven reizen. De training duurt 2 dagdelen. Voor en na de trainingstijd wordt gelegenheid geboden voor nadere kennismaking. Je komt als deelnemers immers bij elkaar uit de buurt. Het kan dan heel handig zijn om elkaar wat beter te kennen. 

Op dinsdag 13 en 27 juni wordt een proeftraining georganiseerd. Daarvoor wordt een groep VN ambassadeurs uit de regio Utrecht gericht benaderd. Kom je uit die buurt, dan kan je je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. al aanmelden. Download de flyer. (word) en (pdf)

De VN ambassadeurs Andrea en Hendrik Jan voerden onlangs een gesprek over een voorstel voor de opzet. De traininig is veel belovend. Iedere VN ambassadeur kan er zijn voordeel mee doen om zich te ontwikkelen. Om mee te kunnen doen heb je basiskennis van het VN verdrag nodig. Dat kan ook omdat vrijwel alle ambassadeurs hebben aangegeven dat ze behoorlijk goed weten hoe het in elkaar zit. Ambassadeurs die zich onzeker voelen over hun kennis, kunnen altijd contact opnemen met Jeroen. 

De training wordt opgezet en georganiseerd door de mensen achter de PGO Academie van PGO Support. Ook los van deze training is het de moeite waard om eens te kijken wat de PGO Academie biedt aan cursussen en workshops. VN ambassadeurs kunnen ook gebruik maken van het standaard aanbod. Vind je iets interessants, meld je dan vooral aan. Mocht het statiegeld een probleem zijn, laat dat dan even aan Heleen weten.