Een aantal organisaties heeft op 26 april afgesproken de komende tijd samen te willen werken aan het bundelen van kennis, informatie en hulpmiddelen voor mensen die zich in willen zetten voor het naleven van het VN Verdrag. Dit is belangrijk omdat de VN ambassadeurs hebben aangegeven dit hun werk gemakkelijker maakt. Een aantal VN ambassadeurs was daarom ook betrokken bij deze afspraken.

foto van de in dit nieuwsbericht beschreven co creatie op 26 april 2017 met van links naar rechts: Inge Redeker, Geert Görtz, Jeroen Veltheer, Hendrik Jan Menninga, Daan de Bruijn, Edwin de Coster en Fini de Paauw. Marjo Zijp maakte de foto.

 

 

 

 

 

Op initiatief van het project VN ambassadeurs aan de slag (Coalitie voor Inclusie) en het Huis voor de Zorg kwamen Movisie, Vilans, PGO-support, Huis voor de Zorg bij elkaar. Ieder(in) en Wim Peters van Simulansz  waren verhinderd. Al deze organisaties komen voor hun specifieke aandachts-gebieden relevante dingen tegen en werken ook aan het ontstaan. Samen hebben ze goed zicht op wat er is en aan komt. Het moet gek  zijn dat we dan nog relevante dingen missen.

In het ambassadeursproject was al voorzien dat een gereedschapskist voor VN ambassadeurs nuttig zou zijn. Een enquête onder de ambassadeurs maakte duidelijk dat de behoefte aan informatie nog veel breder is. Ook ervaringskennis, voorbeelden als inspiratie en (folder)materiaal om achter te laten worden genoemd.

Deze organisaties hebben afgesproken:

  • zich eerst te richten op burgers die actief willen zijn voor het VN verdrag,
  • dat zij samen gaan organiseren hoe "geschiktheid" wordt beoordeeld en
  • uit te zoeken en uit te werken hoe alles het beste vindbaar kan worden gemaakt.

Dit gebeurt in "co creatie". Iedere deelnemer levert zijn bijdrage binnen de mogelijkheden die zij heeft. Alles vanuit het gezamenlijke belang van goede hulpmiddelen, kennis en materialen voor VN ambassadeurs. Wow!

Wie nu als VN ambassadeur spullen zoekt om te gebruiken bij zijn werk, kan kijken op de voorlopige Tools-pagina. Daar verzamelen we nu de dingen die we tegenkomen. Houd veranderingen op deze pagina in de gaten!