Op 15 maart 2017 kwamen zo'n 10 VN Ambassadeurs bijelkaar om te werken met verhalen. Verhalen die mensen al ingediend hadden op ons vertelsysteem www.vnvertelpunt.nl Dat systeem is verouderd en wordt vernieuwd door Story Connect, www.storyconnect.nl 

We hebben kennis gemaakt met elkaar door een verhaal te vertellen over een gebeurtenis van de afgelopen week die je blij, boos of verdrietig maakte. Daarmee oefenden we al even met het delen van verhalen. Belangrijk is dat het altijd gaat om een concrete gebeurtenis waar je over verteld. 

Zo vertelde iemand dat ze zo blij was dat er dit jaar bij de verkiezingen eindelijk veel verkiezingsfilmpjes ondertiteld waren soms ook met gebarentaal en dat dat een heel verschil was met vier jaar geleden. 

Lees hier meer over wat we gedaan hebben. 

IMG 7463    IMG 7517  IMG 7464

Voorbeelden van acties die we verzamelden:

·       Website maken met begrijpelijke informatie over het VN Verdrag

·       Gesprek met grote bioscopen aangaan (Pathé) en via social media aandacht voor vragen over toegankelijkheid voor specifieke films.

·       Positief artikel in de krant over inclusief onderwijs, voorbeeld met andere scholen delen

·       Krantenartikel, maken over toegankelijk theater. Doel stimuleren en aanzetten tot nadenken dat het anders kan. Focus op wat kunnen we wel doen.

·       Regering aanspreken op trein problemen en koppelen aan AMVB toegankelijkheid

·       Met voorbeelden bouwmissers openbare gebouwen actie voeren