Hieronder vind je een powerpointpresentatie over het VN-verdrag Handicap die je kunt downloaden. Hiermee is het voor VN-ambassadeurs gemakkelijk om een compleet verhaal over het verdrag te vertellen. De presentatie omvat de basisinformatie om toehoorders duidelijk te maken wat het VN-verdrag is. Binnenkort komen meer presentaties beschikbaar met andere invalshoeken en meer informatie.

Je kunt de dia's met presentatiehulpmiddelen vertonen. Of je gebruikt hem als spiekbriefje wanneer je uitleg geeft over het verdrag. 

Bij iedere dia is een stukje tekst opgenomen. Als voorbeeld van wat je kunt vertellen, want iedereen kan dat natuurlijk op zijn eigen manier doen. Als je de presentatie opent, dan kan je die tekst lezen onder de dia;s. Je kunt bij de afdrukopties ook aangeven dat je deze "notites" wilt afdrukken.

In deze presentatie zitten de kennisclips over het VN-verdrag Handicap verwerkt. Je kunt ook zo'n filmpje draaien in plaats van een dia uitleggen. Bedenk dan wel dat de computer die je gebruikt een internetverbinding moet hebben. Test dat wel van te voren of laat het testen.

Het staat VN-ambassadeurs volledig vrij om de presentatie aan te passen naar eigen behoeften. Op de eerste dia kan je bijvoorbeeld je naam invullen en/of andere dingen. Je kunt er dia's uithalen of toevoegen. Als je niet helemaal zeker bent van een aanpassing, stem die dan even af met een collega VN-ambassadeur.